Voor de meeste van ons betekent de lente zonneschijn, groen gras en bloeiende bloemen. Maar voor sommigen kan het ook niezen, waterige ogen, of zelfs moeite met ademen betekenen. We hebben het dan over allergien, en bijna alles kan ze veroorzaken: gras, bloemen, ambrosia, pinda’s, bijensteken, penicilline, soya, latex,. de lijst is eindeloos. Een geschatte 40 procent van de wereldbevolking heeft last van allergien, en dat nummer is aan het groeien.

Maar hoe kan een pinda, zo klein en simpel en heerlijk, zo dodelijk zijn? En wat ZIJN allergien berhaupt? Hoe worden ze veroorzaakt? Kunnen we ze voorkomen, of zelfs genezen? Nou, om allergien te begrijpen, moeten we het eerst hebben over je immuunsysteem. Je immuunsysteem is bedoeld om je gezond te houden, maar bij mensen met allergien kunnen ze vaak extreem reageren. En je kan de schuld geven aan lymfocyten, of witte bloedcellen.

Lymfocyten zijn als kleine gangwachters, rondreizend door je lichaam op zoek naar antigenen vreemde binnendringens als parasieten, bacterin en virussen. Wanneer een lymfocyt een antigeen ontdekt, begint het grote, Yvormige protenen te produceren. Die heten antilichamen. Mensen hebben bijna tien biljoen verschillende soorten antilichamen, en elke soort bindt zich aan een specifiek antigeen, om de dreiging te neutraliseren. Het is alsof je de sleutels hebt hebt tot tien biljoen verschillende sloten.

Maar in het immuunsysteem van een allergisch persoon raken de lymfocyten in de war. ze behandelen allergenen alsof het antigenen zijn. Allergenen zelf zijn eigenlijk gewoon een soort enzym, een antigeen protene genaamd. Wetenschappers weten niet wat er is met de structuur van deze protenen dat voor zulke paniek in immuunsystemen zorgt. Ze lijken niet op virussen of bacterin, maar het immuunsysteem behandelt ze nog steeds als een bedrijging.

Maar doktoren weten wel dat hoewel duizenden soorten stoffen allergenen kunnen zijn, sommigen hebben een veel grotere kans om je immuunsysteem extreem te doen reageren. Dat is waarom maar acht soorten eten wel 90 procent van alle voedselallergien omvatten boomnoten, eieren, soya, pinda’s, vis, schelpdieren, melk en graan. Wanneer iemand voor het eerst kennismaakt met een allergeen, maken hun lymfocyten een heleboel antilichamen aan, genaamd immunoglobine E, of IgE.

Iedereen heeft ige’s. en wanneer ze zich vastmaken aan het oppervlak van bepaalde immuuncellen, scheiden deze cellen enzymen uit die infecties helpen bevechten. Het is allemaal onderdeel van een verdedigingssyteem dat is gevolueerd om ons te beschermen van parasitaire wormen en bacterin, en het werkt best effectief. Op zijn minst, wanneer het werkt zoals het hoort. Maar wanneer de lymfocyten van een allergisch persoon een allergeen tegenkomen, worden hun immuuncellen helemaal gek en overproduceren deze enymen, wat de symptomen van een allergische reactie veroorzaakt.

Waaronder een loopneus, jeuk, of netelroos gelokaliseerde zwelling op de huid kunnen zitten. meer ernstige reacties kunnen misselijkheid, overgeven, of moeite met ademen betrekken. De ernst van deze reacties wordt bepaald naar aanleiding van een heleboel factoren, zoals hoeveel van een allergeen in het lichaam is, en hoe geconcentreerd de immuuncellen met lgE’s vast aan hen zijn, en hoeveel van de enzymen ze produceren. Bij sommige mensen kan het enzym histamine het probleem zijn.

Histamine vergroot bloedvaten en bevordert slijmproductie, waardoor infectiebevechtende cellen naar een aangetast gebied kunnen reizen. Te veel ervan kan jeuk of een loopneus veroorzaken Maar immuuncellen van andere mensen kunnen een enzym genaamd tryptase uitscheiden, wat verbonden is aan de absoluut ergste reactie die je kan hebben. anafylactische schok. En overdosis histamine en tryptase kan ervoor zorgen dat je bloeddruk ernstig daalt. Dan trekken de bronchin samen, waardoor het moeilijker wordt om te ademen. en in sommige gevallen zwelt de.

Honey Bees Hive Cleansingmov

gt;gt; GRAHAM: Hi, I’m Randy Graham coowner of Curtis Orchard, and it’s March 11th, 2011. We’re here at the bee hives. and there’s quite a bit of activity today, even though it’s fairly cool. It’s been between 44 and 48degrees. So what are these bees doing on this cool March day, flying around if there’s no nectar and no flowers open? Well, what they’re doing is very important.

For the health of the hive. it’s called cleansing flights. And. just to put it bluntly they’ve been cooped up all winter and they need to go to the bathroom. because if they don’t, they will fill up with toxic waste material to the point where they will actually die. So a natural part of hive life that some bees die over the wintertime. So the bees are actually removing the dead bees from the hive, and depositing them outside. So this is all part of a healthy honeybee.

Leave a Reply